Képen a Swift alapú buszlimuzin

2011.09.08. 14:36

A Swift padlólemez eddig is többször bizonyította, mennyire széles határok között módosítható. Erre épül egyebek közt a Splash és az SX4 is, most pedig egy tágas egyterűt terveztek rá.

ertiga

A korábban RIII néven ismert modell nem csak az alapjait örökölte a Swifttől, de az orr-rész kialakítása is hangsúlyozza a rokonságot. Hátrébb viszont teljesen új formákkal találkozhatunk: az Ertiga – ez lesz a modell végleges neve – lényegében új modell, amely célszerűbbnek ígérkezik az összes jelenlegi Suzukinál. A tengelytávot 2740 mm-re növelték, az autó teljes hossza pedig bő 4,2 méter, így bizonyos piacokon akár három üléssorral is forgalmazhatják. Az Ertiga másik újdonsága a K14 motor, amely a K sorozat legújabb tagja: az 1372 köbcentis, változó vezérlésű négyhengeres 95 lóerős. Ezen kívül az 1,3 literes Fiat-Suzuki dízelmotor erősebbik, 90 lóerős változatát építik az egyterűbe.

Az biztos, hogy az Ertiga gyártása Indiában folyik majd a Maruti üzemében, és ott is mutatják be először, 2012 januárjában. Azt azonban még nem tudjuk biztosan, hogy Európába, és azon belül Magyarországra elhozzák-e – egyáltalán nem biztos, hisz a lépcsős hátú Swiftet sem mutatták be mifelénk.