Vázlaton a legtisztább luxusautó

2011.09.16. 15:08

Eredetileg a Nissan Leaf testvérmodelljeként kezdték fejleszteni az első elektromos Infinitit, de a tervezési szakaszban visszadobta a cégvezetés, arra hivatkozva, hogy nem elég elegáns. Úgy néz ki, a japán formatervezők megemberelték magukat, és készítettek egy kellemesebb formát.

infinitievpv

Az egyelőre név nélküli autó nagyjából VW Jetta méretű lesz, és az alapjait a Leaftől örökli, azaz visszafogott hatótávolságú és átlagos teljesítményű elektromos személyautó lesz. A különbség a karcsúbb, négyajtós forma és a luxuskivitelű belső tér lesz, bár nem biztos, hogy a később érkező gépbe már nagyobb kapacitású akkumulátor, és esetleg erősebb villanymotor kerülhet. A vázlat meglehetősen elmosódott, de a tiszta felületek, a lendületes tetővonal és a szépen hullámzó övvonal azért kivehető. Egy efféle rajz persze nem jelent sokat, hisz a végtermék arányai általában eltérőek, így a villany-Infiniti ugyanőgy lehet esetlen, mint elegáns és jó arányú.

Az Infiniti nem sieti el a fejlesztést: a bemutatót 2014-ben tartják, így bőven lesz még idejük finomítgatni az első, tisztán elektromos modellt, műszaki, esztétikai és minőségi szempontból egyaránt.