Egymilliárdról indul a játék Lambo

2011.09.17. 07:48

Fanatikus műgyűjtőknek lehet kedvence a Robert Gulpen tervezte Lamborghini autómodell, mely a kidolgozás minőségén kívül félelmetes árával hívja fel magára a figyelmet. Az Aventador LP 700-4 egy a nyolchoz méretarányú modelljének kikiáltási ára tizenkétszer több, mint a rendes autó vételára: közel egymilliárd forintra rúg.

Gulpen, a korábbi Mercedes mérnök az idei frankfurti autókiállításon mutatta be a kisautót, amivel annak az aukciónak is jó reklámot csinált, melyen a későbbiekben értékesíteni fogják a méregdrága modellt. Az árverésen befolyt összegből legalább félmillió eurót jótékonysági célokra fordítanak.

A mester állítása szerint már maga a felhasznált nyersanyagok bekerülési ára is 2 millió eurót kóstált, a kikiáltási árhoz vezető további 1,5 milliót Gulpen 500 munkaórája indokolja.

A karbon elemekre például ezred milliméternyi arany réteget futtattak – ugyanezt az anyagot használták a beltérben is, de a felnik platinából készültek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.