Leteszed a hajad: ezer lóerős Audi

2011.09.19. 17:37

Mindig nagyot szól, amikor az Underground Racing elkészül egy-egy TT jelzésű tuninggal. A twin turbo, magyarul ikerturbós megoldásokra szakosodott cégnél nem szokták letenni a villáskulcsot, amíg nincs meg az ezer lóerő.

Az Audi R8 esetében nem kellett nulláról indulniuk, hiszen édestestvérét, a Lamborghini Gallardót már sikerült felhúzniuk 1900 lóerőre, bár a rekordkísérletre épített gép csúnya bukfenccel fejezte be karrierjét. Az R8-as ezután inkább csak ujjgyakorlat lehetett az amerikai cégnek, de ettől függetlenül meg lehet nézni az eredményt. Ahogy szokták, hátsó kötény nélkül mutatják meg a fénylő csövekből összerakott műremeket, amely láttán hihetőnek tűnnek a hihetetlen számok.

Az 5,2 literes V10-es teljesítménye az UR szerint 1000 lóerő 93-as benzinnel, de aki tud szerezni 117-es oktánszámú üzemanyagot, 1500 lóerőig tekerheti az R8-ast. A tuningműhely által készített videón be is mutatja az átgyúrt R8-as az egyetlen mutatványt, amire jó a gép: a megfélemlítő gyorsítgatást zárt pályán.