Már dolgoznak a BMW X4-esen

2011.09.22. 12:01

Az X6 minden célszerűtlensége ellenére kell a vásárlóknak, így a BMW most kisebb méretben is felhasználja a receptet. Eddig csak pletykákat hallottunk a készülő modellről, de most a cég vezetője is elismerte a létezését.

xsketch

Norbert Reithofer vezérigazgató persze csak annyit kottyantott el, amennyi a fejlesztés ilyen korai stádiumában hasznos lehet, azaz hogy a tervekben szerepel a típus gyártása. A korábbi pletykák alapján azonban sejthető, hogy az X5-X6 pároshoz hasonlóan az X4 is az X3-ason alapul majd, azaz azonosak lesznek a motorok, és a méretekben sem lehet nagy az eltérés: becslések szerint az új kupé-terepjáró öszvér 4,6 méter körül lesz majd.

Ha valóban megérkezik, az X4-esnek sem lesz túl sok vetélytársa. A kupé-forma, bármennyire is bejött a BMW-nek, a szabadidő-autók mezőnyében nemigen terjed, így ezzel a típussal is szűz piacot nyithatnak. Ez persze még változhat, hiszen a gyártásra érett modell bemutatása 2014 előtt nem várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.