A Range Rover visszatér a Dakar-ralira

2011.09.25. 10:04

Három, a brit Excite Rally Raid rali-csapat által felkészített Range Rover Evoque lesz jelen a következő Dakar-ralin. A legendás brit ikon 1981 után győzhet újra a sivatagi versenyen.

Amint a Mini Countryman a tavalyi viadalon, úgy az Evoque is BMW motorral szerepel majd: egy 3 literes, 275 lóerős dízelmotor hajtja a Dakarra felkészített Rovert. A versenyautó összsúlya 1900 kilogramm, 16 colos BF Goodrich abroncsokon áll majd, és egy 260 literes üzemanyagtartály teszi alkalmassá extrémhosszú etapok megtételéhez.

A három autót három brit versenyző kapja: Martin Rowe, Andrew Coley és John Hardy alkotják majd a pilótagárdát. Rowe ismerős lehet a ralisportban járatosaknak, 2003-ban ugyanis az N-csoportos világbajnokság győztese volt.

A 2012-es évet a tapasztalatszerzésre szánja a csapat. A Dakaron túl több tereprali-versenyen, valószínűleg a világkupa-sorozat futamain szerepelnek majd, azt nézve pedig, hogy a nagy autógyárak sorra szálltak ki a szakágból, 2013-ban pedig már vérmesebb reményeik lehetnek a Evoque-val.