A Skodának nem presztízs kell, hanem pénz

2011.09.25. 06:24

A Skoda hivatalosan is cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint a konkurens márkáknál olcsóbb, de igazán egyedi, kívánatos sportkocsikon törnék a fejüket. A cégnek sokkal inkább olyan húzómodellekre van szüksége, amik rendkívül jól fogynak a népszerű kategóriákban, és ezzel magas profitot hoznak.

A pletykák azután kaptak szárnyra, hogy a Wörtherseetreffenen bemutatták Skoda Fabia egy különleges, tető nélküli változatát, a vRS S2000-t. Az autó annyira tetszett a közönségnek, hogy mindenki azt gondolta, a Skoda engedni fog a nép nyomásának.

„Nem ez a következő lépés a számunkra.” – nyilatkozta Eckhard Scholz, a cég technikai igazgatója, majd rámutatott, hogy a jelenlegi szent cél eléréséhez, nevezetesen a 2011-es eladásaik 2018-ra történő megduplázásához – ez 1,5 millió értékesített kocsit jelent egyébként – a hétköznapi szegmensekben kell nagyot alkotniuk.

Scholz cáfolta továbbá azt is, hogy a Superb-ből bármikor is vRS verzió készülne: szerinte a nagy limuzinjuk méltóságához nem illene a sportos köntös.