Békából szörnyeteg? Minek?

2011.09.26. 17:44

Az európai Nissan mindent megtesz annak érdekében, hogy a Juke ismertségét tovább növelje – legalábbis erre következtethetünk a legújabb pletykákból. Állítólag keresztezik a mini-hobbiterepjárót és a cég legdurvább modelljét, a GT-R sportkocsit.

A Super Juke néven emlegetett gépbe egy az egyben átszerelik a GT-R hajtását, ami elég félelmetesen hangzik: a magas és rövid gép már 190 lóerős 1,6 literes turbómotorral is túlzásnak látszik, 480 lóerő viszont bőven túlmutat egy ilyen gép határain. Persze a futómű sem marad a gyári: nyilván szélesítenek rajta, és a hasmagasságon is csökkentenek, de nyilván nem véletlen, hogy az autóból egy készül, és nem is tervezik a sorozatgyártást. A 3,8 literes ikerturbós V6-ossal a Juke úgy megy, mint a belépőszintű szupersportkocsik: 4 másodpercen belül elérheti a 100 km/h-t.

Egy ilyen autó ugyan sem versenyzésre, sem sorozatgyártásra nem alkalmas, de ettől még igazán hasznos lehet. Ha elegendő felhajtást csinálnak körülötte, aminek számtalan módja lehet, ismét felhívhatja a figyelmet a Juke-ra, amely sajátos formája ellenére szép lassan kezd megszokottá válni, így épp a legerősebb fegyvere válik fokozatosan hatástalanná, ha nem tesznek valamit.