Kémfotó, de mi az ördög van rajta?

2011.09.27. 13:06

Annyit sikerült megtudnunk, hogy az álcázott tesztautó, amelyet Grazban sikerült lefényképezni, egy helyi autófejlesztő cég tesztflottájához tartozik, de hogy az osztrák mérnökök kinek dolgoznak éppen, az nem derült ki.

Tomi, akitől a fotókat kaptuk, távol-keleti gyártóra gyanakodott, mi azonban inkább európai modellnek néztük. Az Opel és a Ford aktuális formavilágába is passzolna a csúcsban végződő oldalablak-sor, de mivel ez a megoldás nagy divat lett az elmúlt években, ettől akár Renault, Lancia vagy Hyundai is lehet az álcafólia alatt. A gép egyébként egy kompakt crossover, ami további okoskodásra ad alkalmat. Az Opel Antarát és a Chevrolet Captivát épp most újították fel, a Hyundai és a Kia pedig nemrég mutatott be hasonló méretű autókat, azaz kevéssé valószínű, hogy ezen a márkák valamelyikéé lenne a prototípus.

Ennél messzebb azonban nem merészkednénk, hisz egyelőre mi sem tudjuk a megoldást. Az álcázásban is lehet átverés, hisz a fólia alá egyszerű ál-idomokat betenni, amelyek változtatnak az arányokon.