Jövőre a Kia Cee'd is dögös lesz

2011.09.28. 07:33

A koreai kompakt eddig is kiválóan kiszolgálta az átlagautósok igényeit, így most azoknak is megpróbálnak a kedvében járni, akik az autóban nem csak a közlekedési eszközt keresik.

ceedskc

Az új változatról egyelőre csak egy elmosódott vázlat került nyilvánosságra, de ez is elég, hogy egyértelmű legyen: a Kia sportosabb karakterű, eredetibb autót próbál készíteni. A jelenlegi modellről sokan mondták, hogy lehetne akár Toyota Corolla is, annyira visszafogott, egyszerű, semleges karakter. A háromajtós változat ugyan egy kicsit lendületesebb, de ennél több kell, ha azt akarják, hogy többen vegyék észre a típust. Így a Hyundai i30-ashoz hasonlóan a Cee'd-et is átrajzolják, meredek övonallal, agresszíven tátongó hűtőráccsal, nagy ferdén felfelé húzott lámpákkal.

A motorválaszték is ennek megfelelően bővül: várhatóan lesz egy változat, amely a Golf GTI-vel, a Focus ST-vel és a Mégane RS-sel próbál lépést tartani. Ebbe az 1,6 literes, közvetlen befecskendezésű benzinmotor turbós változata kerül, amely 200 és 250 lóerő közti csúcsteljesítményt adhat le – ennyi valószínűleg elég lesz, hogy a Cee'd-ből kőkemény hot-hatch váljék.

Az új modell várhatóan már 2012-re elkészül, bár a forgalmazás átcsúszhat a következő évre, és valószínű, hogy a GTI-verő kivitel is csak később érkezik.