Máris jön az új Renault Laguna

2011.09.28. 17:50

A Renault alig négy éve mutatta be az aktuális Lagunát, de az a hír járja, hogy lassan elkészül az utódja, méghozzá külső segítséggel. A magyarázat egyszerű: az eladások nem felelnek meg az elvárásoknak.

A középkategóriás szedánok piaca sokat változott az utóbbi öt-hat évben. A Ford Mondeo, az Opel Insignia és a többi flottás kedvenc az előző generációhoz képest hatalmasat lépett előre, és úgy tűnik, ezt a lépést a Renault nem követte a Lagunával. Úgy néz ki azonban, hogy ezt a Renaultnál is felismerték, így gyorsan nekiálltak kifejleszteni az utódot, méghozzá külső segítséggel. Az új modell, amelynek még a nevében sem lehetünk biztosak – senki nem csodálkozna, ha változtatnának – a Nissan tapasztalatait és egyes alkatrészeit felhasználva készül, annak érdekében, hogy műszaki téren is rá tudjanak licitálni a konkurenciára, de a fejlesztés mégse kerüljön túl sokba.

A Laguna negyedik generációjához fejlesztett padlólemezre állítólag nem csak a középkategóriás nagykocsi épülhet, de a Laguna Coupé helyére érkező önálló, az eddigieknél még jóval sportosabb kétajtós is. Ha igaz, a Renault akár már jövőre kijöhet a Laguna utódjával, amellyel megpróbálják lefőzni a német és francia konkurenseket.