Ilyen lenne a Toyota Supra?

2011.09.29. 15:22

A Supráról azóta pletykálják, hogy visszatér, amióta 2002-ben eltűnt a kínálatból, de a híreket inkább a megszállottak kívánságai tartják életben, mint a gyáriak valós fejlesztései. A típus neve azonban még most is jól cseng – talán ennek köszönhető, hogy egy független tervező is nekiállt megrajzolni a lehetséges utódot.

terve kifejezetten vonzó, és még csak azt sem mondanánk, hogy bármi másra hasonlít. A legtöbb formatanulmányhoz hasonlóan persze akad hibája – például hogy nem tudni, hová férne el benne egy motor. Leginkább talán középre vagy hátra, az orra túl rövidnek és alacsonynak tűnik erre a célra. A Toyota tervezői azonban kiindulhatnának a jól kitalált formákból – annál, amit az FT-86 tanulmány-változataival eddig műveltek, mindenképp jobb alap volna.

Kérdéses persze, hogy a Toyota, amelyet az utóbbi években a válság mellett a minőségi problémák is alaposan visszavetettek, rászánja-e a pénzt egy Supra kaliberű sportautó megépítésére, ami az aktuális környezetvédelmi szabályozás mellett messze nem olyan egyszerű feladat, mint akár csak tíz éve. A márka arculatának fiatalosabbá tételéhez azonban nem jönne rosszul egy olyan sportkocsi, amely elődeihez hasonlóan nem csak egy maroknyi megszállottnak okozna örömet, de a tinédzserek posztereire és álmaiba is be tudna férkőzni.