Kitilthatják az Audit és a BMW-t Koreából

2011.09.29. 11:33

A dél-koreai bíróság előtt van az LG Electronics keresete, amellyel kitiltanák a két német autómárkát a helyi piacról. A háttérben egy elmérgesedett szabadalmi per áll.

Az LG-nek nincsen közvetlen vitája sem az Audival, sem a BMW-vel, de az elektronikai óriásvállalat megpróbálja nyomásgyakorlásra használni az autóipart az Osram ellen indított perében. A Siemens csoport világítótesteket gyártó üzletágát ugyanis szabadalom-sértéssel vádolja az LG, amely a koreai vállalat ügyvédei szerint a személyautó-lámpákba épített LED-ekre is vonatkozik. Az Audi és a BMW az Osramnál gyárttatja a lámpáit, így kerültek egyenesen a kényes ügy középpontjába.

Egyelőre persze kérdéses, hogy a bíróság helyt ad-e az LG keresetének, és ha igen, a két autógyártónak az sem jelentene nagy érvágást – Dél-Korea luxusautó-piacát még mindig a helyi gyártók termékei uralják – de nyilvánvalóan kellemetlen precedenst teremtene.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.