Porsche mérnök a Bentleynél

2011.09.29. 07:19

A Volkswagen új modellekkel bővíti a Bentley kínálatot, és ehhez tapasztalt szakembert keresett házon belül, aki a luxus-SUV fejlesztésben nem járatlan.

2

A megfelelő embert a Porschénél találták meg: Rolf Frech Stuttgartban a teljes járműtervezésért és a minőségbiztosításért felelős igazgató volt, aki a Cayenne és a Panamera tervezését és kivitelezését is irányította. Ez a tapasztalata pedig aranyat ér a Bentley számára, hiszen a brit márka a Volkswagen csoporton keresztül lényegében a Cayenne technikájára építhet saját luxus-telekjárót. Így ismerős feladatai lesznek – még a pozíciója is ugyanaz marad, ami volt, ha a megnevezés más is: az igazgatótanács tervezésért felelős tagja lesz.

Frech persze nem jött teljesen idegen helyre, hiszen a Bentley igazgatója, Wolfgang Dürheimer korábban szintén a Porschénél tevékenykedett, így 12 évig dolgozott együtt a két szakember. Nyilván az sem véletlen, hogy épp most jelentették be, a Bentleynél meghonosítják a Porsche egyik jellegzetes üzleti fogását. Ahelyett, hogy növelnék a gyártási példányszámot, inkább többféle típusváltozatot készítenek, köztük az eddigieknél drágábbakat is – lesznek sportosabb típusváltozatok, és kényelmesebbek, valamint kis egyéni szériák, amelyekért persze több pénzt lehet kérni a vásárlóktól.