Nem is rossz ez az indiai SUV

2011.10.02. 06:55 Módosítva: 2011.10.02. 06:57

Szinte mindent elárult világhódításra szánt SUV-járól a Mahindra. Az indiai gyár Európába is komoly célokkal jön a XUV500-al.

Azt már korábban megtudhattuk, hogy egy 2,2 literes dízelmotorral, 5 vagy 6 fokozatú sebességváltóval szerelt modellről van szó, amely egy olcsóbb kétkerék-, valamint egy drágább négykerék-hajtású változatban lesz kapható.

Az újonnan közölt adatok büszkén sorolják az XUV500 felszereltségét. Hat légzsák, ABS, ESP, keréknyomás-érzékelő, LED-es első lámpák – csak a legfontosabb információk a modellről. Megtudtuk főbb paramétereit is, eszerint: 4,58 méter hosszú, 1,9 méter széles, összsúlya pedig 2450 kilogramm. A legérdekesebb persze az ára, ez 4,5 – 5,3 millió forint között várható Indiában, de az európai piacra meglehet, valamivel magasabb áron kerül.

Összességében egy ütőképes autó lehet a Mahindra SUV-ja, de egyelőre nagyon kérdéses a sikere. Ügyes marketing kell ahhoz, hogy Európában felvegye a versenyt kategória-társaival, például a Dacia Dusterrel. Utat kell törnie magának, egyben meg kell alapoznia a minőségi indiai autógyártásba vetett hitet szerte a világban. A gyártása csak jövő év elején indul, így az öreg kontinensen még sokat várhatunk a forgalmazásig.