Napi álomautó: Vision SCR

2011.10.04. 16:59

A Vision SCR igazi álomautó, legalábbis látványra: olyasmi gép, amilyet egy álmodozó megszállott rajzol egy üres lapra. A különbség annyi, hogy ez meg is valósult.

Így megvalósítva talán sok is az ultra-áramvonalas formaterv, de az egyértelmű, hogy az alkotó, John Mitsumi nem kötött kompromisszumokat, már ami az autó külsejét illeti. Az egyes források szerint mintegy kétmillió dollár értékű prototípus alumínium vázszerkezetre épül, karbonszálas karosszériával, a hajtását pedig egy 500 lóerős V8-as motorra bízták. Ez utóbbi azonban átmeneti állapot, legalábbis a készítő szerint. Bár az SCR már így is több, mint elég erős, és csupán 1110 kilót nyom, ha beindul a gyártás, komolyabb technikát ültetnek a merész formájú gépbe. Egyelőre kétféle változatról van szó, egy 630 lóerős, 6,2 literes V8-asról – ez alighanem a GM-től jön – illetve egy hatliteres, 700 lóerős V12-esről, amely talán a Mercedestől származhat.


Azt persze nem tudni, hogy a gép mikor juthat el a szériagyártásig – nyilván leginkább pénzügyi háttér kérdése, hogy az űrhajó-formájú sportkocsiból készülhet-e több, vagy sem.