A Porsche ellen készül a Mercedes

2011.10.05. 15:58

Az AMG fejlesztési igazgatója árulta el, hogy a sportkocsi-kínálat további bővítése is szóba került az SLS sikereinek láttán. Az új modell kevésbé volna drága, így a Porsche 911-es közvetlen vetélytársa lehet belőle.

A Mercedes SLS régi időket idéző formáival és felfelé nyíló ajtóival megtalálta a maga közönségét: alig két év alatt mintegy ötezer példány talált gazdára, ami a 195 ezer eurós ár mellett kisebb csodának felel meg. Ezt látva Stuttgartban rábólintottak a kínálat bővítésére, hiszen látszik, hogy a Mercedes sportkocsik iránt van igény. Bár a fejlesztés épp csak elkezdődött, az AMG fejlesztési igazgatója, Christoph Jung, aki az SLS fejlesztését is irányította, annyit azért elárult, hogy az új modellnél is maradnak a bevált sémánál, azaz kétüléses gépet késztenek erős, nyolchengeres motorral az orrában. „V8-asnak kell lennie. A vevőink ezt várják tőlünk.” – magyarázta a szakember.

Bár biztosat még nem tudunk, valószínű, hogy az új modellben már a nemrég bemutatott 5,5 literes biturbó nyolchengeres egy változata dolgozik majd, kisebb lesz, mint az SLS, és az ára aligha haladja majd meg a 80 ezer eurót. Ezen felül – ha valóban a Porsche lefőzése a cél – 4 másodperc körüli gyorsulási idő várható 100 km/h-ra, és 300 km/h körüli végsebesség. A pletykák szerint az új modell az SLC nevet kapja, bár ezt nem vennénk készpénznek, hisz eredetileg az SL luxusroadster csukott változatát hívták így.

A bemutató időpontjára is csak tippelhetünk: a fejlesztés csak az idén kezdődött, így 2014 előtt aligha állhatnak elő a kész autóval, bár az sem elképzelhetetlen, hogy akár négy évet is rászánnak a fejlesztésre a tökéletes eredmény érdekében.