Minőségi problémák a McLarennél?

2011.10.07. 17:52

Kínos, hogy késnek a szállítások és egyre nagyobb a sor, de az utcai McLaren sportkocsin még akadt néhány fejlesztenivaló. Hogy pontosan miféle, arról mindenki mást mond.

Egyes források azt feltételezik, hogy néhány korábbi, meglehetősen csúnya baleset okait próbálják megszüntetni. A McLaren viszont azt mondja, biztonsági vagy viselkedésbeli probléma nincs a sportkocsijukkal, csupán néhány apróbb minőségi hibát szeretnének kijavítani. A gyáriak azt mondják, a beázásra hajlamos első lámpák, az ajtók tökéletlen illeszkedése és egy elektromos probléma kijavításán dolgoznak – ez utóbbi hiba nem is olyan kicsi, mivel néhány hónap alatt képes kivégezni az akkumulátort. A bevallott problémák is kellemetlenek, de messze nem annyira, mintha kiderülne, hogy a McLaren passzív vagy aktív biztonságával baj van.

Az MP4-12C eddig drága tanulópénznek tűnik a McLaren számára. Az érdeklődés hatalmas volt, de a szaksajtó az autó steril viselkedését kritizálta, így már a gyártás megkezdésekor változtattak néhány részleten. Most pedig újabb módosítások kellenek, hogy a gép minősége is megfeleljen annak a szintnek, ami minimálisan elvárható egy ilyen árfekvésű sportkocsitól.