Tárgyalna úgy, mint Schumacher?

2011.10.10. 15:13

A vörös Iveco Domino buszt épp sikerei csúcsán használta a Ferrari, amikor Schumacher és Barrichello szállította a bajnoki címeket.

A nagyobb versenyistállóknál természetes, hogy akár több ilyen, kényelmes nappalivá alakított buszt is tartanak, ahol a pilóták és a csapat vezetése pihenhet, illetve nyugodt körülmények között tarthat megbeszéléseket. Ez a konkrét példány épp a Ferrari csapatnál szolgált 2001 és 2005 között. Eredeti formájában két, egymástól független tárgyaló volt benne, műholdas telefonnal, minibárral, hatalmas LCD monitorral és internet-eléréssel, mivel elsősorban interjúkat és tárgyalásokat tartottak itt. A következő tulajdonos azonban nem találta elég célszerűnek, így csak az egyik helységet hagyta érintetlenül, a másikból konyhát és franciaágyas hálószobát alakított ki.

A buszt október végén árverezik el, a becslések szerint a 85 ezer kilométert futott, rendszeresen szervizelt gép 200 és 300 ezer angol font körüli áron kelhet el, ami soknak tűnhet, de az eladó bízhat benne, hogy Schumacher lábnyomáért biztosan jelentkeznek majd a gyűjtők is.