Red Bullal a Himalájában

2011.10.13. 15:32

Méltómód ünnepelte meg a Red Bull Racing, hogy 2010 után 2011-ben is pilótájuk, Sebastian Vettel lett a Formula–1-es világbajnokság győztese. Az autósport királykategóriájának tartott sorozat meghódítása után, a csapat most a világ egyik legmagasabban fekvő aszfaltozott útján, a Khardung La autóúton tört a csúcsra.

A 2005-ös, az RB1-es modell alapjaira épülő versenyautóval a svájci Neel Jani száguldott fel az 5359 méterrel a tengerszint felett levő célba. A Himalája indiai részén található hegy közel sem az a helyszín, ahova egy ilyen különítményt száműznénk: a ritka levegő mellett a néhol havas, szűk utak komoly fejtörést okoznak mind a pilótának, mind az autót felkészítőknek.

Sajátos látványt nyújt a kietlen tájon, szerzetesek közt, szerpentineken száguldó formulaautó, és a Red Bull, a tőle megszokott minőségben készített is erről egy élvezetes videót.

Nyílván nem úgy kapaszkodott fel Jani a hegyre, ahogy a nagyok szokták Pikes Peak-en, és a videót sem egy gurulásból vágták össze, mindenesetre dicsérendő a csapat lelkesedése.

"Újfent megmutattuk, hogy képesek vagyunk tovább feszegetni a határokat” – mondta Anthony Ward, a csapat egyik brandmenedzsere. „Vezettem már a világ érdekes pontjain, de ez a mostani volt a leglenyűgözőbb.” – értékelt Jani