A Mercedes komoly tervei

2011.10.16. 14:04

A Mercedes néhány éven belül piacvezetővé akar válni a prémium kategóriában - fejtette ki egy lapinterjúban a Daimler értékesítési igazgatója.

Joachim Schmidt a WirtschaftsWoche című lapnak elmondta, hogy 2015-ig erőteljesen bővítik a kompakt Mercedesek modellkínálatát, s ezzel akarnak az élre törni, megelőzve az Audit és a BMW-t. Ezt egyebek mellett az új Mercedes-Benz B-osztállyal szeretnék elérni, amelyet Kecskeméten is gyártanak majd. A Daimler tervei szerint csupán Németországban a jelenlegi kétszeresére, évi 300 ezerre akarják növelni a Mercedes kompaktautók eladását.

Szeptemberben 120 982 Mercedest adtak el világszerte, ami minden eddigi szeptemberi értékesítést megdöntött. Csak Nyugat-Európában 56 939 Mercedes talált gazdára.

Kecskeméten várhatóan a jövő év első negyedétől gyártják a következő generációs kompakt kocsik, az A- és B-osztályú autók utódmodelljeit, 2500 alkalmazottal és széles beszállítói körrel. A Daimler első kelet-európai üzeme a németországi rastatti telephellyel, a Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó központjával együttműködve állít elő majd személyautókat.