Újra lesz úri Peugeot

2011.10.18. 11:53

A legújabb hírek szerint már készül a következő Peugeot luxusmodell, a 608-as, amellyel ismét a drága nagykocsik között próbálkozik a francia gyártó.

A gyártó korábban a hagyományos receptet követte a 600-as modellekkel: nagy négyajtós szedánokat készítettek, amelyek a német, brit és olasz konkurenciával próbáltak versenyezni, mérsékelt sikerrel. Most azonban azt hallani, hogy más irányból próbálják majd bevenni a luxuskategóriát: a következő nagy Peugeot magas, tágas belterű ötajtós gép lesz, hasonló a Mercedes R osztályhoz. Az alap állítólag a HX-1 tanulmány lesz, és nem csak a formát örökli ettől a modelltől a nagy Peugeot. A dízel-hibrid hajtásláncot is megtartják, ahol az első kerekeket egy 200 lóerő körüli teljesítményű dízelmotor, a hátsókat pedig egy 95 lóerős villanymotor hajtja, így lényegében összkerék-hajtást is biztosít a rendszer.

Valószínű, hogy a francia gyártó nem is próbálkozna az 508-asnál nagyobb modellel, hacsak az európai piac volna a célpont – itt gyakorlatilag eldőlt, hogy csak a német prémium-márkák rúghatnak labdába – de a Peuegot most abban reménykedhet, hogy Kínában, Oroszországban és Indiában tiszta lappal indulhat, így ezeken a piacokon akár hasonlóan sikeres lehet, mint az Audi, a BMW vagy a Mercedes. Ha igazak a pletykák, a 608-as 2014-re készül el, és az ára valahol 55 ezer euró környékén lesz.