Jön az ötajtós Maserati

2011.10.21. 17:47

A Maserati új nevet foglalt le egy jövőbeli modellje számára, amely önmagában hordozza a kérdést: mi kaphatja meg a Cinqueporte – olaszul ötajtós – nevet.

Két magyarázat létezhet. Az egyik, hogy a Quattroporte testvérmodellje kapja az új nevet, egy csapott hátú, ötajtós típus, amely az Audi Q7-essel és a többi, hasonló szabású típussal versenyezne. Ilyen típusról egyelőre nem tudunk, de ez nem zárja ki, hogy dolgoznak rajta. A másik, kézenfekvőbb lehetőség, hogy a Cinqueporte a Kubang néven nemrég bemutatott, Jeep Grand Cherokee alapú luxusterepjáró végleges neve lesz. Mivel úgy tudjuk, a Kubang jávai nyelven mocsarat jelent, és a gyártók igyekszenek olyan neveket választani, amelyek egyetlen lehetséges piacon sem riasztják el a vásárlókat, könnyen lehet, hogy a Kubang szériaváltozata már új néven lesz kapható.

A Cinqueporte nevet egyelőre csak Olaszországban védették le, de mielőtt az azt viselő típus megjelenik, nyilván másutt is megtesznek mindent, hogy az elnevezés csak a Maserati számára legyen elérhető.