Tényleg BMW-t koppint a Merci?

2011.10.22. 15:22

mlc

Annak ellenére, hogy sem a nevéről, sem felépítéséről nem hangzott még el hivatalos információ, már most tényként kezelhető, hogy a héten bejelentett új Mercedes az MLC betűkódra hallgat majd, és a BMW X6 ellenfeleként indítja hódító útjára a gyár.

300 millió dollár, 400 új munkahely – puszta számokban nagyjából így néz ki az MLC fejlesztése. Az alabamai gyárból jelenleg az M-, GL- és R-osztályok gurulnak ki: ehhez csatlakozik 2014-ben a C Merci majdani legújabb generációja, majd – a jelenlegi tervek szerint – 2015-től az MLC.

1

A legvalószínűbb eshetőség szerint az M-osztály dinamikusabbra húzott bódéját kapja majd meg az új autó – hasonlóan a BMW-hez, ahol az X5 terepjárót gyúrták át. Dieter Zetsche, a Daimler igazgatója elmondta, az alabamai üzem különösen fontos történések központja lesz majd a következő években. „Az MLC csak egy a tíz új modell közül, amit a következő négy évben dobunk piacra a paletta legkülönbözőbb szegmenseiben.” – mondta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.