Halálos diszkóbaleset Szegeden

2011.10.23. 08:58

Autóbusz elé hajtott egy autó, amelyben vajdasági fiatalok utaztak vasárnap hajnalban Szegeden; az egyik női utas olyan súlyosan megsérült, hogy már csak az újraélesztés segíthetett volna rajta, de a mentőknek ez nem sikerült – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Tuczakov Szilvána elmondta: a szabadkai rendszámú autóban négy, harminc éven aluli fiatal – elöl két férfi, hátul két nő – utazott, amikor a Bakay Nándor utca és a Boross József utca kereszteződésében egy autóbusz elé hajtottak.

A fiatalok valószínűleg a közeli diszkóból tartottak hazafelé, amikor a kereszteződésben nem adtak elsőbbséget a helyi járatba induló busznak. Az autóban ülők mindegyike megsérült. A jobb oldalon, hátul ülő 19 éves lányt megpróbálták újraéleszteni, azonban ez nem sikerült. Ő a helyszínen vesztette életét. A többieket a mentők kórházba szállították. A helyszíni vizsgálat eredménye szerint az autó vezetője alkoholt fogyasztott. A buszon nem volt utas, sofőrje pedig sértetlen maradt.

Az érintett útszakaszon a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes az útzár - tette hozzá az őrnagy.