Ez lesz az új Mazda 6?

2011.10.25. 13:34

A Takeri hivatalosan egyelőre csak koncepció, de simán lehet ez a Mazda következő középkategóriás szedánja.Mazda TAKERI Exterior 1  jpg72

Kodo – Soul of Motion, így nevezte el a Mazda azt az irányzatot, ami az új modelljeit ihlette. Ha valakinek tetszik a Takeri Concept, boldogan csemegézik majd az eljövendő Mazdák között. Nagyjából egy évvel azután, hogy az új stílust a Shinari és Minagi koncepciókon megcsodálhattuk, a CX-5 lassan megérkezik a kereskedésekbe és most itt van a csodaszép Takeri, melyről egyelőre ugyan nem mondta a Mazda, hogy az új Hatos alapjául szolgálna, mégis nagyon valószínű, hogy ez a helyzet.

A koncepciót az idei Tokiói Autószalonon mutatják majd be, de nem kell addig várnunk, hogy lelkesedhessünk, a képek alapján máris beleszerettünk a Takeribe. Az új modell a Kodo dizájnon túl a SKYACTIV technológiát is népszerűsíti - tudják, a Mazdánál így hívják az üzemanyag-spórolós változatokat. A Takeri új, tiszta és gazdaságos SKYACTIV-D dízelje szinte biztosan ott lesz majd az új Mazda 6 motorok között.

A Tokiói Autószalon november 30-án lesz, reméljük, addigra talán a Mazda is rászánja magát, hogy eláruljon ezt-azt az eljövendő Hatosról.