Kiszivárogtak a Toyota sportkocsi képei

2011.10.27. 16:24

Hivatalosan csak a Tokyo Motor Show-n leplezik le a Subaru motoros Toyota kupét, de mivel a forgalmazás is megkezdődik egy-két héttel később, az autó brosúrája már nyomdában van – onnan szivárgott ki néhány kép a végleges FT-86-osról.

A képek alapján egyértelmű, hogy a legutóbb bemutatott FT-86 II formájából indultak ki a tervezők, de elhagytak néhány radikálisabb részletet, például az első légbeömlő körüli krómperemet. A forma persze így is egész izgalmas maradt: a jellegzetes cápaorr és a masszív sárvédő-szélesítések révén erőt sugároz a Toyota sportkocsija. Nem olyan tiszta forma, mint némelyik korábbi japán sportkocsié volt, de így ahhoz mindenképp elég érdekes, hogy felkeltse a sportkocsi-rajongók érdeklődését.

A várható műszaki adatokkal kapcsolatban még mindig sötétben tapogatózunk, bár úgy hallani, a Subarutól származó kétliteres boxermotorból turbó nélkül is sikerült 200 lóerőt kihozni, így a hátsókerék-hajtású modell élvezetes élményautónak ígérkezik. A Toyota sportkocsija lesz a gyengébb és olcsóbb a párosból, amelynek másik tagja a Subaru BRZ. Elképzelhető, hogy ez utóbbiba turbós motort szerelnek, legalábbis ez jutott eszünkbe, amikor hallottuk, hogy a BRZ közel 300 lóerős is lehet.

A pontosabb információkra sem kell már sokat várnunk: a két sportkocsi hivatalos premierjét december első napjaiban tartják.