Kémfotók saját forrásból

2011.10.28. 07:07

Bandi azzal jött haza a Swift Sport katalóniai bemutatójáról, hogy sikerült lefotóznia valami Hyundai prototípust, legalábbis ezt gondolja a felnik és a tükrök formája alapján. Egy kicsit utána kotortunk a neten, így 90%-os biztonsággal azt is tudjuk, hogy mi rejtőzött az álca alatt.

Úgy tűnik, a Santa Fe következő generációja lesz az, amelyet Európában valószínűleg ix45 néven mutatnak majd be. Az aktuális Santa Fe ugyan nem túl régi, de a Hyundai tempóját ismerve nincs abban semmi meglepő, hogy öt-hat év után új modell érkezik a régi helyére. Az új típus jellegzetességének az oldalablakok felfelé húzott, csúcsban végződő hátsó része látszik, az arányaiban viszont nincs semmi rendkívüli: egy lesz a sok közepes méretű SUV közül. A pletykák szerint három, meglehetősen korszerű motor kerül majd a típusba: egy 2,4 literes soros négyhengeres, egy 3,7 literes V6-os, és – elsősorban az európai piac kedvéért – a 2,2 literes, kétszáz lóerős, dupla turbós dízel kerül majd bele.

Valószínű, hogy a típust még az idén, vagy legkésőbb 2012 elején bemutatják valamelyik jelentősebb nemzetközi autószalonon, bár mivel a típus első számú piaca Észak-Amerika, valószínű, hogy ott lesz kapható először, és csak utána vezetik be az európai változatot.