Jeep Wrangler, harcra tervezve

2011.11.04. 18:04

Az Xtreme Outfitters nevű tuningcég nem a harcmezőre szánja a félelmetes külsejű terepjárót, inkább csak a hangulatot próbálták elkapni vele. Ez viszont sikerült: a géppuska-utánzattal felszerelt, teljesen nyitott és ajtó nélküli gép tökéletesen passzol a virtuális városi hadviselés hangulatához.

A gép teljes neve Xtreme Outfitters Jeep Wrangler Unlimited Call of Duty: Black Ops, ami sokat elárul a készítők szándékairól. A lényeg az volt, hogy napjaink egyik népszerű mászkálós-lövöldözős-ellenségkiirtós játékának, a Call of Dutynak a hangulatát adják vissza az autóval. A játék a városi harcot imitálja, így a Wrangler Unlimitedből is könnyű, jó terepjáróképességet ígérő, félelmetes gépet igyekeztek kialakítani. Nem is maradt sokkal több az eredeti gépből az alváznál és a karosszéria alsó felénél, minden mást lecseréltek. A tengelyeket erősebb és nagyobb hasmagasságot adó példányok váltották fel, az eredeti V6-os motor helyére 5,7 literes, tuningolt Chrysler Hemi V8-as blokk került, de a lengéscsillapítók, a gumik és a sárvédők hiánya is azt az érzést erősíti, hogy ez a gép tényleg minden akadályt legyőzhet.

A fegyvezet – illetve annak imitációja sem maradhatott el: a tetőt helyettesítő csőkereten géppuska ágaskodik, a hátsó ajtók helyén pedig golyószórókat tartó álványt helyeztek el. A végeredmény emlékeztet a játékban is előforduló átépített Wranglerre, bár annál talán még radikálisabb megjelenésű – és persze kézzel fogható. Elvileg nem is lehetetlen reprodukálni – az alkatrészek zöme kereskedelmi forgalomban kapható – bár nem is olcsó. Az építés költsége úgy 150 ezer dollár – átszámítva úgy 33 millió forint – volt, és ebben még nincsenek benne a fegyverek.