Ismét kapható a farmotoros VW kisbusz

2011.11.09. 16:07

A T2 Brazíliából érkezik, és kizárólag lakóautóként árusítják, de ez mit sem változtat a lényegen: egy 60-as évekbeli klasszikust kínálnak null-kilométeresen.

A Camper néven árusított kisbusz persze nem pont ugyanolyan, mint az 1967-es eredeti, hisz már Brazíliában sem lenne piacképes a régi léghűtéses boxermotorral. Így egy soros négyhengeres kerül a hátuljába, az orrát pedig a hozzá tartozó vízhűtő csúfítja el. Cserébe ez a motor jóval csendesebb és erőteljesebb, mint az eredeti: 1,4 literes és 80 lóerős, így a T2-es a négysebességes váltóval is elérheti a 135 km/h-s sebességet, és 16 másodperc alatt gyorsulhat százra. A berendezés csaknem teljes értékű lakóautóvá teszi a Campert: van benne rozsdamentes acél mosdó, ággyá alakítható kanapé, lehajtható asztal, kétégős gáztűzhely és hűtőszekrény, csak a fürdő és a mellékhelység hiányzik.

A vadonatúj klasszikust egyelőre csak a holland VW képviseletnél lehet beszerezni, és nem is különösebben olcsó: az alapkivitel ára 32 425 euró, azaz több, mint tízmillió forint, de a csúcsváltozatért közel 56 ezer eurót kérnek.