Dögös kétüléses Honda sportkocsi

2011.11.11. 15:00

A Honda is nagy erőkkel készül a Tokyo Motor Show-ra, többek közt egy sportkocsit is bemutatnak, persze a környezettudatos autózás jegyében.

A Small Sports EV pofás, nyitott kétüléses, a Honda jelenlegi formatervezési stílusának megfelelően hatalmas szélvédővel és tömpe orr-résszel. Az összkép kellemes, bár mást sejttet, mint amit a tanulmány valójában nyújt. Ez ugyanis nem egy újabb CRX-utód, sokkal inkább a Tesla Roadster japán megfelelője lehetne, hiszen elektromos hajtáslánc dolgozik benne. Hogy milyen, azt egyelőre nem árulták el, csak annyit mondtak, hogy igyekeztek a vezetési élményt a lehetséges maximumra fokozni.

Ezek alapján persze kérdéses, hogy lesz-e valamilyen folytatás, akár elektromos, akár más hajtáslánccal, és ha igen, elérhető árú lehet-e egy ilyen autó, vagy a többi elektromos járműhöz hasonlóan képtelenül drágán adják-e. A Hondától mindenesetre sokan várnak egy komolyan vehető, de sportkocsit, azok után, hogy sok éven át a japán márka volt ennek a műfajnak a legjobbja.