Csak hátul hajt a legújabb Lamborghini

2011.11.17. 13:12

Nyitott tető, erős motor, hátsókerékhajtás - ez a hármas megkerülhetetlennek tűnik a luxusautó-szegmensben, mégis tíz éven át hanyagolta a Lamborghini ezt a konfigurációt. A 2001-ig gyártott Diablo Roadster után megint lesz Lambo kabrió összkerékhajtás nélkül: a Gallardo LP 550-2 Spyder.

A Los Angeles Auto Show-n mutatták be a modellt, amelynek nevéből minden kiderül: lényegében a másfél éve kapható LP 550-2 nyitott változata. Egyedül a futómű-beállításokon és az aerodinamikán reszeltek egy keveset, hogy jobban el lehessen boldogulni a hátsókerekes kabrióval. De miért is nyúltak volna máshoz, ha az 1520 kilós kasztnit 4,2 másodperc alatt gyorsítja százra az 550 lóerős, 5,2 literes V10-es, és 319 km/h-ig meg sem áll?

A hatsebességes kézi, illetve robotizált váltóval rendelhető Spydert nyilvánvalóan az örök rivális Ferrari nemrég bemutatott 458-as nyitott változata konkurensének szánják. A katalógusadatok alapján hasonló is a tudásuk, de szembesítő teszteknél nem egyszer derült már ki, mennyire különböző karakterű lehet két hasonló tudású szupersportkocsi.