Új arcot kapott a nagy Honda

2011.11.18. 06:09

Ha az aktuális Honda CR-V-t kritika érte, az a legritkább esetben érintette a belső értékeit, inkább a kinézetét volt nehéz megszokni. A Los Angelesben bemutatott 2012-es modell ezért teljesen új ruhát kapott, alatta viszont nincs sok változás.

Mind a tengelytávja, mind a szélessége megegyezik elődjével, egyedül a hossza és a magassága csökkent minimális mértékben. A lemezek viszont épp annyit változtak, ami fészliftnek sok, modellváltásnak pedig kevés. Akárhogy is nézzük, a 2006-os CR-V-hez képest letisztultabb a formaterv, bár kimondottan dögösnek így sem neveznénk. Az orra mintha a Kia Sportage vonásaira emlékeztetne, a hátsó lámpák Volvókat idéznek, az oldalsó ablakvonal alját BMW-s módra megtörték.

Visszafogottan újítottak a héj alatt is: egyelőre az amerikai piacon kínált 2,4-es benzinesről közöltek csak adatokat, amelyet öt lóerővel erősítettek, viszont az alapáron adott Bluetooth-kihangosító SMS-eket is fel tud olvasni. Az új modell december 15-étől kapható az Egyesült Államokban, míg Európába csak jövőre érkezik.