A Lotus, mint motorbeszállító az IndyCarban?

2011.11.19. 14:51

A Lotus a Los Angeles-i Auto Show-n bejelentette, hogy motorbeszállítóként három csapattal köt együttműködést az IndyCar 2012-es szezonjára. Ennek értelmében a Bryan Herta Autosport, a Dreyer és a Reinbold Racing HVM Racing is Lotus-motorokkal vesz részt a sorozat jövő évi futamain.

„A tavalyi LA Show-n már bejelentettük, hogy belépünk az IndyCarba és most, tizenkét hónappal később itt vagyunk egy új motorral és képesek vagyunk ellátni három istállót a következő idényben” - mondta Miodrag Kotur, a Lotus Motorsport vezetője.

A britek hosszú távú műszaki és kereskedelmi kapcsolat építésén dolgoznak, és ez alatt szeretnének betörni az amerikai autósport élvonalába.

„A partnercsapatokkal való együttműködés egy nagyszerű lehetőség a számunkra. A Bryan Herta Autosport, a Dreyer és a Reinbold Racing HVM Racing mind kiváló csapatok. Nagy örömmel tölt el, hogy csatlakoztak hozzánk, mint az egyik leginnovatívabb sport- és versenyautó márkához a világon” – folytatta Kotur.

A Lotus egyébiránt már az idei szezonban is jelen volt a sorozatban, mint a KV Racing Technology főszponzora. A csapatnál versenyez a Formula–1-es világbajnokságról jól ismert Szató Takuma és az IndyCar korábbi bajnoka, Tony Kanaan.