Tűzveszélyes a Chevy Volt?

2011.11.29. 13:56

Egy töréstesztet követően rejtélyes módon kigyulladt egy Chevrolet Volt. Nyomozást indítottak az ügyben.

Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) nyomozást indított. Májusban egy töréstesztet végeztek, melynek során azt vizsgálták, megfelelő-e a Volt utasvédelme oldalirányú ütközés esetén. A teszt során az akkumulátorok megsérültek, de semmi rendellenes nem történt.

Három héttel később azonban a jármű egyszer csak kigyulladt. További tesztek során az NHTSA azt tapasztalta, hogy a Volt lítium ionos akkumulátora, ha megsérül és elmozdul a helyéről, adhat ki szikrát és elkezdhet füstölni. A Chevrolet nyilatkozata szerint mindez csupán „előzetes értékelés”, és a Volt biztonsága ötcsillagos. A gyártó magabiztos, de azért felajánlotta, hogy amíg az NHTSA tesztjei be nem fejeződnek, minden Volt-tulajdonosnak kölcsönöz egy másik Chevrolet modellt, ha erre van igény.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.