Mi lesz a BMW M1-gyel?

2011.12.14. 11:49

Végre kiderült, mi lesz a BMW szupersportkocsi sorsa.

A BMW amerikai M-részlegének vezetője, Matt Russell egy interjúban kifejtette, hogy a BMW valóban komolyan foglalkozott az utóbbi időben azzal, hogy kitalálja, legyen-e utódja az M1-nek. Sajnos végül arra jutottak, hogy a márkának nincs szüksége szupersportkocsira.

Sokan jöttek oda hozzám, hogy megkérdezzék, nincs-e szüksége az M brandnek egy igazi szupersportkocsira – mondta Russell. Volt is rá esélyünk, hogy elkészítsünk egy ilyen kocsit, mikor az 1-es sorozat M Coupéját terveztük.  Már azon gondolkodtunk, hogy egy középmotoros, vagy egy nagyon drága, orrmotoros változat lenne-e jobb, de végül úgy éreztük, nincs szükségünk ilyen extrém, ennyire exkluzív szupersportkocsira.

Sajnos a döntés végleges, nem lesz utódja az M1-nek, igaz, Russell szerint a BMW már régóta gyárt szupersportkocsikat – csak luxus szedánoknak és kupénak álcázza őket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.