Egyre sportosabb a nagy Merci roadster

2011.12.15. 06:01

Könnyebb, lágyabb, jobb és 17 százalékkal zsengébb is a 2013-as SL Merci.

Tegnap kikerült a netre néhány kép, melyen a következő SL-Mercedes gyári katalógusát láthattuk, a poént tehát lelőtték. Ezek után a gyártó jónak látta minél hamarabb közzé tenni a hivatalos fotókat. Az új modell eléggé, talán egy kicsit túlságosan is hasonlít az SLK-ra, de azért egy kicsit letisztultabb, látszik, hogy tudatosan az elegancia irányába mozdultak el, de jellemzően még így is inkább sportos a Mercedes-roadster.

Jó hír, hogy az új, alumínium vázas SL 140 kilóval könnyebb lett a réginél, mindezt úgy, hogy közben plusz hosszirányú merevítők kerültek bele, így a kasztni 20 százalékkal merevebb lett. A kocsi ettől a gyáriak szerint gyorsabb és közvetlenebb lett, ráadásul 30 százalékkal kevesebbet is fogyaszt, ami azért durván hangzik, ennek ellenére lehet, hogy igaz. További részletek hamarosan...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.