Kína ezt is megveszi

2011.12.17. 08:30

Ez nem egy Porsche Cayenne, ez a 600 lovas Eterniti Hemera egyenesen Angliából.

Egy londoni manufaktúra szülötte a képeken látható autó, melynek a fejlesztéséhez a régebben a Jaguárnál dolgozó mérnök gurutól, Alastair Macqueentől kaptak segítséget. Az Eterniti Hemera egy 600 lóerős SUV, mely leginkább a Porsche Cayenne-re hasonlít, talán nem véletlenül, hiszen a platformjuk közös.

A prototípust az ex forma-1-es pilóta, Johnny Herbert tesztelte egy gokart pályán. Johnny azt mondta, sosem gondolta volna, hogy egy SUV-vel ilyen jól lehet menni egy gokart pályán – nyilatkozta a teszt után Macqueen. Soha nem ültem még hasonlóan közvetlen szabadidőautóban, a Hemera azonnal reagál minden mozdulatra, egyszerűen fantasztikus. A sportos szabadidőautó értelmetlen fogalomnak hangozhat, én mégis úgy érzem, a Hemera mindkét énje elképesztően erős.

A kocsit a Cayenne Turbo S V8-asa hajtja, melyet 600 lóerősre húztak fel. A Hemera nemcsak erősebb, de alacsonyabb is a donornál, és 23-as alufelniken gördül. Az első példányt majd a Pekingi Autószalonon mutatják be 2012 tavaszán. Az Eterniti évi 50 darabot szeretne eladni belőle, nagy részét Kínában, de bíznak benne, hogy az orosz és a Közel-keleti piac is vesz majd párat.