Leleplezés előtt az A3-as svéd kihívója

2011.12.17. 12:03

A Volvo eddig a háromajtós C30-ast, az S40 szedánt és a V50 kombit kínálta azoknak, akik kisebb méretű luxusautót kerestek. A kínálatból azonban nagyon hiányzott egy célszerű rövid ötajtós modell, amilyet szinte minden vetélytárs kínál már. A hiányt azonban hamarosan pótolja a Volvo.

Egyelőre lepel alatt fotózták le a gépet, de annyi a drapéria alatt is kivehető, hogy itt is követték a C30-as lendületes karakterét a meredeken emelkedő övvonallal és a hátrafelé erősen szűkülő oldalablak-sorral. A képen túl még annyit árult el a Volvo vezérigazgatója, Stefan Jacoby, hogy az autó neve V40-es lesz. A V jelzés utal az ötajtós csapott hátú formára, a számozás pedig egyértelműen jelzi, hogy a C30-asnál nagyobb típusról van szó. Egyben ez lesz a jelenlegi kis Volvo sorozatot leváltó új modellgeneráció első tagja.

A típust a Volvo a Genfi Autószalonon leplezi le jövő márciusban, és a gyártás is beindul még 2012 első felében. A típustól egyértelműen azt várják, hogy megszorongassa az Audi A3 Sportbacket, az 1-es BMW legnépszerűbb ötajtós változatát, és a szintén bemutatás előtt álló A osztályú Mercedest.