Brazíliában épít gyárat a BMW

2011.12.18. 14:50

Brazíliában épít gyárat a BMW. A német luxusautó-gyártó ezzel lépne egy nagyot a 2020-ra kitűzött, évi kétmilliós értékesítési cél felé.

A helyi beszállítói kör képes kiszolgálni őket, a feltételek adottak, így megkezdheti brazíliai gyárának építését a német cég. Terveik szerint, ez segíti majd hozzá őket, hogy a jelenlegi, rekord magas 1,6 milliós értékesítést 2020-ra a kitőzött kétmillióra emelhessék.

A németek optimisták, azonban számolnak egy újabb recesszió veszélyével is. A következő évekre az eladási adatok jelentős növekedését várják Kínában és az Egyesült Államokban.

Norbert Reithofer vezérigazgató szerint 2012-ben enyhe emelkedés várható az európai piacon is, de hozzátette: a cég fel van készülve arra, ha a kisebb kereslet miatt a termelés csökkenésére kényszerül. A termelés vezetője, Frank-Peter Arndt még októberben azt nyilatkozta: ha szükséges, 30 százalékkal is visszavetik a produktivitást. Ennek veszélyét csökkentheti a brazíliai gyár azzal, hogy a terjeszkedés, ezzel együtt a több piacra támaszkodás mérsékeli egy esetleges újabb válsággal járó nehézségek hatását.