Odacsapott a Merci az M3-as BMW-nek

2011.12.21. 16:45

A viszonylagos nulla-százas gyorsulási értékek és az autós kvartettben nyerő végsebességek után a nürburgringi köridő az, amivel össze lehet mérni a sportos utcai autók tudását. Az elismert német Sport Auto magazin körbe is kergette az új C63 AMG Black Series-t a zöld pokolban, és olyan időt ért el, amellyel nem csak a fő riválist utasította maga mögé.

Egy 7:46-os köridő önmagában persze nem bizonyíték semmire, hiszen néhány fok hőmérséklet-eltérés, más páratartalom vagy egy koncentráltabb sofőr súlyos másodperceket jelenthet a hírhedt, rendkívül hosszú pályán. De az a két másodperc, amit az aerodinamikai csomaggal és pályafutóművel, vagyis minden elérhető gyári segítséggel felszerelt Black Series az M3 GTS-nek, a BMW legélesebb fegyverének adott, jelzi, hogy a Mercedesnél is komolyan veszik a pályázást.

Ezzel az idővel az 517 lóerő teljesítményű, 6,3-as V8-as által hajtott C Merci a Ferrari 599 GTB Fiorano és a Lamborghini Murcielago LP640 E-gear kategóriájába köszönt be, amelyek egy-két másodperccel lassabbak a legújabb Black Series-nél. Számíthatunk rá, hogy a BMW addig fog körözgetni egy minden eddiginél tüzesebb M3-assal, amíg meg nem lesz nekik is a 7:46.