Valami hatalmas készül a Nissannál

2011.12.21. 07:12

Amerikában ismét divat a nagydarab terepjáró, és ebből a piaci szegmensből a Nissan sem szeretne kimaradni. Így hamarosan bemutatják az új Pathfindert, amely a nagyobb SUV-k közé tartozik majd a piacon.

A típusról egyelőre csak egy árnyékos képet mutattak profilból, de ezen is jól látszik a stílusváltás. Az eddigi Nissan SUV-kra egyszerű hasábos formák voltak jellemzőek, itt viszont lágyabb ívek sejlenek fel abból, amit a fotó egyáltalán látni enged. A gyáriak aerodinamikus formáról beszélnek, bár a magas, és nagy homlokfelületű gép valószínűleg így sem lesz fogyasztási bajnok. A műszaki tartalom is sokat változik az elődhöz képest, követve az aktuális divatot. Az alvázas, hosszmotoros, alaphelyzetben hátsókerék-hajtású alapok helyett a Nissan Murano platformjára emlékeztető, bár annál még nagyobb, keresztben álló motoros, fronthajtású, önhordó szerkezetre építik az új modellt. Így a karosszéria helykihasználása sokat javulhat, ami egy ilyen hétszemélyes modell esetében komoly előny.

A Nissan óvatosan vezeti be az új szabadidő-autót: a Detroit Motor Show-n csak egy gyártásra kész prototípust mutatnak meg – erről készült a fotó is – és ha a közönség kellőképp lelkesnek bizonyul, akkor 2012 őszén kezdődhet a szériagyártás. Ezzel a Ford Explorer, amelynél szintén áttértek az önhordó karosszéria alkalmazására, erős ellenfelet kaphat.