Ferrarikkal dubajozik a Nissan Juke

2011.12.22. 13:59

A tél egyik legkomolyabb autóversenye – a Trophée Andros havas futamain kívül – a Dubai 24 órás futam, amelyen így a legjobb versenyautók fordulnak meg. A Ferrarik, Lamborghinik és Porschék mellett az idén ott lesz egy kakukktojás is, a nemrég elkészült Nissan Juke-R.

Amikor a GT-R mechanikáját beoperálták a Juke tömzsi karosszériájába, valószínűleg még a Nissan brit szakemberei sem tudták pontosan, mihez kezdenek majd az egyedi géppel. A szomorkás késő őszben persze jól jött egy kis publicitás, amit az építésről szóló videók biztosítottak, és kiállítási tárgynak is megfelel a gép, de ehhez felesleges lett volna a biturbó V6-os 480 lóereje. Mégis adódott egy lehetőség: versenyezni ugyan nem alkalmas a Juke-R, még ilyen félelmetes teljesítmény mellett sem, viszont a Dubajban rendezett hosszú távú versenyen mégis nagy szolgálatot tehet a gép: felvezető autóként a versenypályán is népszerűsítheti a Nissan márkát.

Nem ez lesz persze az egyetlen bevetése, de itt láthatja először – és talán utoljára – mozgásban a közönség, hiszen később különböző kisebb-nagyobb autószalonok Nissan standjain vendégszerepel majd a gép. Így talán, azzal, hogy számos helyen népszerűsíti a márkát, képes lesz kiengesztelni a Nissan japán vezetőit, akik nem igazán örültek az angol részleg magánakciója révén létrejött jövevénynek.