Porsche: hamarosan visszatérünk

2011.12.22. 17:47

Nyilván sokan vannak, akiknek nem mond semmit a Porsche és a Le Mans-i 24 órás verseny együttes emlegetése. Rég volt, amikor a 917-esek, 956-osok és 962-esek domináltak a legendás futamon évről évre. A Porsche ezért fejtágítót tart öt rövid klippel, és persze nem hagyják ki a fenyegető üzenetet a vetélytársak felé: 2014-ben visszatérünk.

A Porsche fantasztikus karriert futott be a hosszú távú sportkocsi-versenyzésben, szinte pályafutása kezdetétől. Az első győzelem Le Mansban 1970-ben jött össze, utoljára pedig 1998-ban diadalmaskodott a gyári csapat a 911 GT1-essel. A két időpont között összesen 16 győzelmet szereztek. Most pedig, hogy döntöttek a visszatérésről, leporolták az archívumot, és összevágták belőle a legszebb pillanatokat.

Megszólalnak a régi bajnokok, és láthatjuk a győztes Porschéket, amelyek megverték minden vetélytársukat a maguk idejében, sőt, a filmek végén a leendő gyári pilóták is megszólalnak, akik 2014-től már a Porsche LMP1-es versenygépével szállhatnak harcba. Öt videó soknak tűnhet, de higgyék el, mindet érdemes végignézni – ha másért nem, hát a régi idők hangulatáért, amikor a versenygépekben még igazi férfiak küzdöttek, és a vasban is volt még vas.