Nem rabszolgahajcsár a Volkswagen

2011.12.24. 15:21

Új megállapodást csikart ki a szakszervezet a Volkswagennél: munkaidőn kívül nem kapnak e-maileket okostelefonjukra az alkalmazottak, nehogy összemosódjon a robot és a szabadidő.

Fél órával a rugalmas munkaidő lejárta után ezentúl elnémul a VW-alkalmazottak okostelefonja, legalábbis ami az e-maileket illeti. A jellemzően vezető pozícióban lévő 1154 dolgozót, akik a cégtől kapták a Blackberry-képes készülékeket, a reggeli munkakezdésig legfeljebb telefonhívással lehet majd zaklatni, hogy zavartalan legyen a pihenésük. Állítólag sokan panaszkodtak arra, hogy összemosódik a munkájuk a magánélettel, ami bizonyos tanulmányok szerint kiégéshez vezet.

Egyelőre nem tudni, mennyire örülnek ennek az érintettek, hiszen adott esetben meg is könnyítheti az életet, ha időben lehet kezelni egyes problémákat, amelyek különben álmatlan éjszakákat okoznának. Annak mindenképpen örülni kell, hogy a Volkswagen tiszteletben tartja alkalmazottai magánéletét, még ha részben a saját érdekében is teszi.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.