Kipróbálták: 370 a vége az új Lambónak

2011.12.25. 11:04

Mennyit megy? –  a kérdés szinte már kezd kimenni a divatból, amióta egyre húzósabbak a gyorshajtási tarifák és inkább a fogyasztással szoktak hencegni. Egy Lamborghini esetében azért mégis bizsergető a kérdés, úgyhogy a Sport Auto utánament.

A pályatesztjeiről híres német újság a jelenleg leggyorsabb Lambót, az Aventador LP700-4-et kérte kölcsön néhány gyors körre a Hockenheimringen, majd kipróbálták a végét is, de azt már nem merték bevallani, hol. A képen csak a kilométeróra látható, amely egészen 370 km/h-ig számol el. Bár nem tudni, bejátszott-e némi hátszél vagy lejtő, a gyári 350 km/h-s adathoz képest nem rossz eredmény, még ha levonjuk a kilométeróra csalását is. A tesztelők szerint 354-et mutatott a GPS.

Az idén bemutatott Aventador nem csak az eddigi Lamborghinikhez képest kápráztat el technikájával. A szénszálas vázzal, a negyedik generációs Haldex-féle összkerékhajtással és a hétsebességes robotváltóval mindene megvan, hogy leverje a konkurenseit. Most, hogy a végsebessége nem csupán a katalógusban díszeleg, lehet, még hosszabb lesz a várólistája.