BMW 6 GranCoupe élőben

2011.12.27. 12:17

Egy-egy utcán lőtt fotó sokszor többet mond, mint tucatnyi a retusált-montírozott katalógus-kép. A BimmerToday fórumra feltöltött kép az utcán parkoló új GranCoupéról is ilyen.

Úgy látszik azonban, hogy a katalógusfotók nem hazudnak, a 6-os alapjaira épített négyajtós kupé csak így, lezseren a macskakövön állva is elegáns és arányos, már-már a régi (E23) hetest idéző cápaorral. A belépőmodell (740i) németországi alapára 79 500 euró, ami nem kevés, hiszen a sorhatos, 320 lóerős turbómotorral szerelt 6GC súlyos tízezrekkel drágább, mint a Mercedes CLS vagy Audi A7 Sportback hasonlóan erős változatai (A7 Sportback 3.0 TFSI 58 600 €, Mercedes CLS 350 64 617 €).

Ellenben biztosak lehetünk abban, hogy a BMW pontosan tudja, miért erre a szintre lőtte be az árát a 6 kupétól 111 milliméterrel hosszabb, akár 4+1 ülőhellyel is kínált, 460 literes csomagtérrel relndelkező modellnek.

A gyönyörű vonalú GranCoupe természetesen a mai autóipar szinte létező összes extrájával felszerelhető (kerámiabetétek, über-fedélzeti rendszer, Bang & Olufsen hifi természetes), de ami nekünk mégis a legfontosabb, hogy elegáns és olyan sportos, amilyennek egy nagy BMW-nek lennie kell.

Úgy látszik, Adrian van Hooydonk jó irányba vitte el a márkát. Kíváncsian várjuk, milyen lesz, ha kezelésbe veszi az M GmbH.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.