Tűzveszélyes Chevyket hív vissza a GM

2011.12.27. 15:03

Globális visszahívási akciót hirdetett a General Motors, miután kiderült, hogy a 2011-2012-es modellévben gyártott Chevrolet Captiva SUV-ok kormányszervó-túlmelegedése miatt akár a motortér is kigyulladhat.

A Ramos Arizpe-i (Mexikó) üzemben gyártott Captivák többsége exportra készült, de nem tudni pontosan, hány Magyarországon eladott autót érint a visszahívás.

Az amerikai NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) szerint a hibajelenség akkor jöhet elő, ha a sebességváltót manuális módban, első sebességi fokozatban hagyva használjuk (pl. terepen). Ekkor a motor és a szervószivattyú is a megszokottnál több hőt termel, ennélfogva a szervófolyadék hőmérséklete elérheti azt az értéket, amelynél a kiegyenlítőtartály anyaga olvadásnak indul. Az így kifolyó folyadéknak aztán elég egy szikra és begyulladhat.

A hírből jó eséllyel következtetünk arra, hogy automataváltós modelleknél lép fel ez a gond, mindenesetre ha ön 2011-2012-es modellévben gyártott Captiva-tulajdonos, akkor érdeklődjön a márkaszerviznél, ahol térítésmentesen cserélik a kérdéses alkatrészt.