Porsche a vasaló alól

2012.01.05. 12:13

A német Albert Motorsportnál született meg a Porsche legenda szuperlapos változata, amelytől a készítők természetesen sikereket várnak a versenypályán. Bár az efféle top-chop a Porsche rajongók szemében valódi szentségtörésnek tűnhet, a végeredmény egyáltalán nem néz ki rosszul.

Az oberhauseni székhelyű cég évek óta épít és futtat Porsche versenyautókat, és emellett számos tuningalkatrészt is kínálnak a márka autóihoz. Így szakemberei komoly tapasztalatokkal rendelkeznek a márka autóival, különösen a 911-essel kapcsolatban. Az átalakításhoz a leköszönő, 997-es széria legerősebb változatát, a GT2-es R változatát választották, amely a maga 620 lóerejével különösebb felkészítést sem, hogy versenyképes legyen, de ez a változat az alacsonyabb homlokfelület és a laposabb ívű tető révén még gyorsabb lehet, mint a gyári kivitel.

A top-chop leggyakoribb hibája, hogy elrontja az eredeti formát, de az Albert szakemberei úgy alakították át az autó egész tetejét, hogy sehol nincs törés az eredeti és az átszabott alkatrészek között. Egyedül az erősen döntött szélvédő ront az összképen, de ez viszont nyilván aerodinamikai szempontból jön jól. Az új forma persze lehetetlenné teszi az autóban a kényelmes elhelyezkedést, de ez egy versenygépnél nem lehet szempont.

Az adatokat egyelőre nem ismerjük, ahogy az sem világos, hogy hol akarják majd bevetni a leglaposabb 911-est, de remélhetőleg még hallunk az érdekes gép felől.