Chrysler 700C: Voyager, érdekesebben

2012.01.10. 13:15

A Voyager a 80-as években kategóriát teremtett, és évtizedekig kategóriája legnépszerűbb autója volt, a jelenlegi modell azonban maga a megtestesült dögunalom, és ez az eladásokon is meglátszik. Ideje volt átgondolni, hogy hogyan lehetne ismét láthatóvá tenni a Chrysler egykori slágermodelljét, és a cég formatervezőinek vannak is ötletei – legalábbis ezt mutatja a 700C tanulmány.

A célszerű, de felejthető doboz helyett lágyabb formával kísérleteznek, amelyet hullámos övvonallal, kétfelé osztott, levél-forma oldalablak-sorral és sok krómmal igyekszik elkápráztatni a Detroit Motor Show közönségét. Az ötletek egy részét persze már láttuk másutt is – az ablakok elrendezése a Skoda Roomsterről lehet ismerős, a típus karktere pedig sok tekintetben a Nissan Questet idézi – de az összkép kellemes: sem fantáziátlannak, sem igénytelennek nem tűnik, ami az aktuális Voyagert ismerve már önmagában is nagy szám.

A figyelem nagyobb része most persze a Dodge Dartra irányul, de azt mondanánk, hosszabb távon mégis a 700C az érdekesebb modell: míg a Dart lényegében egy létező modell, az Alfa Giulietta átirata, az egyterű már a Chryslerek következő generációinak formavilágába enged betekintést. Arról egyelőre a gyáriak sem nyilatkoznak, hogy a tanulmányból mikorra lehet sorozatgyártású modell, de talán nem tévedünk nagyot, ha feltételezzük, hogy három év elég volna a fejlesztéshez, így akár már 2015-re piacra kerülhet a Voyager eddigi legizgalmasabb modellje.